صفحه اصلي         نحوه تماس با ما        نقشه سايت

 

 

نشست خبری هواشناسی استان آذربایجان غربی با خبرگزاری جمهوری اسلامی

 مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی در نشست تخصصی پایگاه اطلاع رسانی تابناک به چالش‌ها و ظرفیت‌های هواشناسی در پیش‌بینی و مدیریت بحران‌های جوی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی، اسماعیل سیمایی در این نشست با اشاره به چالش‌ها و ظرفیت‌های این سازمان در پیش‌بینی و مدیریت بحران‌های طبیعی اظهار داشت: هواشناسی یکی از ارکان توسعه پایدار در همه کشورها است که در ایران نیز با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های تجهیزاتی، این سازمان با استفاده از نیروهای متخصص نقش موثری در توسعه ایفا می کند.

 وی ادامه داد: هواشناسی با خودکار سازی ایستگاههای هواشناسی، ارائه آمار دیدبانی شده، ارائه پیش بینی های جوی در گام های زمانی کوتاه، میان مدت و تخصصی کردن محصولات هواشناسی به ویژه با رویکرد کاربردی در منطقه (هواشناسی کشاورزی در استان) گام های خوبی برای پاسخ گویی به نیازهای جامعه هدف برداشته است.

وی ادامه داد: ارائه اطلاعات هواشناسی به مخاطبان عام کشاورزی، هوانوردی و امنیت پرواز، شهرسازی، معماری، زیر ساخت و ... از جمله خدمات هواشناسی برای هموطنان است.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی کمبود رادارهواشناسی را یکی از مهم ‌ترین چالش‌های موجود دانست و افزود: تلاش‌های گسترده‌ای برای رفع این کمبودها در حال انجام است، اما با وجود این چالش‌ها، سعی شده تا دقت پیش‌بینی‌ها تا حد قابل قبولی ارتقا یابد.

سیمایی درباره تعامل این سازمان با سایر نهادهای دولتی در شرایط بحران توضیح داد: ما با استانداری، فرمانداری‌ها، ستاد بحران و سایر دستگاه‌های اجرایی در ارتباط مستقیم هستیم و پیش‌ بینی و هشدار‌های مربوط به برخی رخدادهای حدی از جمله، بارش‌های شدید و رگباری، تغییرات ناگهانی و شاخص دمایی و یا پایداری جوی که منجر به آلودگی  هوا می‌شود را به طور مستمر به این نهادها اعلام می کنیم. همچنین جلسات هماهنگی و تصمیم‌گیری بر اساس نیاز و شرایط، در استانداری و فرمانداری برگزار می‌شود.

وی در خصوص نقش هواشناسی در زمان وقوع بحران گفت: اگر پیش ‌بینی‌ها نشان دهد که یک رخداد حدی جوی ممکن است منجر به بحران شود ( از جمله سیلاب، سیل و ...) پیش بینی و هشدارهای لازم پیش از وقوع بحران به اطلاع نهادهای مربوطه می ‌رسد و در صورت وقوع بحران نیز، اداره هواشناسی با استفاده از ایستگاه‌های خودکار و پایش منطقه‌ای پیش بینی و  اطلاعات به‌ روز را در اختیار ستاد مدیریت بحران قرار می‌دهد.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی افزود: یکی از سیاست های اصلی سازمان هواشناسی کشور در سالهای اخیر توسعه هواشناسی کاربردی با رویکرد منطقه ای و استانی است که در استان ما نیز هواشناسی کشاورزی دارای اهمیت ویژه بوده و یکی از استان های پیشرو در توسعه و کسترش هواشناسی کشاورزی هستیم.

سیمائی به محدودیت‌های جهانی در پیش‌بینی دقیق برخی پدیده‌های جوی نیز اشاره کرد و گفت: حتی در کشورهای پیشرفته که از تجهیزات بسیار مدرنی برخوردارند، پیش‌بینی برخی پدیده‌ها همچنان چالش‌ برانگیز است، با این وجود می توان گفت بالای 90 درصد پدیده‌های جوی در پیش‌بینی های کوتاه مدت دارای صحت هستند و هواشناسی در این موارد، وظیفه صدور پیش بینی  و هشدار و  اطلاع ‌رسانی دقیق و به‌ موقع  آنها را بر عهده دارد.

وی تاکید کرد: با بهره‌گیری از نیروی انسانی متخصص و تعامل مستمر با نهادهای اجرایی، در تلاش هستیم تا خدمات پیش ‌بینی و مدیریت بحران را در سطح بالاتری ارائه دهیم و از خسارات ناشی از بحران‌های طبیعی تا حد ممکن بکاهیم و بدینوسیله به رسالت اصلی هواشناسی که همانا حفاظت از جان و مال مردم در برابر بحران های جوی است جامه عمل بپوشانیم.

مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی ادامه داد: همچنین در این میان نقش رسانه و خبرگزاریها بسیار پررنگ و در امر آگاهی رسانی بموقع بسیار مهم است.

سیمائی در خاتمه از تمامی زحمت کشان این عرصه که بویژه در راستای آگاهی بخشی سریع شرایط جوی کمک های شایانی می کنند و به واقع بازوی توانمند هواشناسی هستند، تقدیر و تشکر کرد.

 

                                                                                                      

تمامی حقوق این سایت متعلق به سازمان هواشناسی کشور و اداره کل هواشناسی استان آذربايجان غربي می باشد و اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند با ذکر منبع از  آن استفاده نمایند.